FAQ

We hebben een opsomming gemaakt van de meest voorkomende vragen. Mocht je vraag toch onbeantwoord blijven, dan kan je contact opnemen en beantwoorden we jouw vragen zo snel mogelijk.

Hoe beginnen we hier aan?

Allereerst bieden wij aan elke geïnteresseerde atleet een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan. Tijdens dit verkennend gesprek wordt er een algemeen profiel van de atleet opgesteld, in functie van dit profiel worden een aantal begeleidingsmogelijkheden aangereikt.
.

Waarom kiezen voor een (sport)diëtist?

Een goed voedingspatroon is heel belangrijk om je lichaam gezond te houden.

Tegenwoordig vindt men allerlei informatie over “gezonde” voeding op het internet en bestaan er wel duizenden voedingssupplementen en diëten.

Vele van deze diëten zijn vaak duur, onhaalbaar en vooral op korte termijn gericht. Men belooft dat je heel snel zal afvallen in een korte periode maar helaas ben je even snel weer op je oude gewicht als je ermee stopt.

Als diëtist stel ik SAMEN met jou een dieet op dat haalbaar is en aangepast is aan de behoeften van jouw lichaam.

Samen streven we naar een gezond voedingspatroon dat je lang kan volhouden en je terug energie geeft!

Als sporter is het zeker interessant om jouw voedingsinname eens onder de loep te laten nemen. Vaak besteedt men een groot budget aan training, materiaal en supplementen maar vergeet men de voeding.

Nochtans is het jouw voeding die ervoor zorgt dat je lichaam de voedingsstoffen krijgt om die trainingen en wedstrijden tot een goed einde te brengen.

Een goede voedingsbegeleiding zorgt in praktijk voor een betere recuperatie en sportprestaties!

Voor welk niveau is deze begeleiding

We begeleiden zowel top-sporters alsook sporters op het amateur niveau. Voor beide niveau’s hebben we voldoende ervaring om de juiste begeleiding te ondersteunen.

Wat is de werkwijze?

1: INTAKE GESPREK

Allereerst bieden wij aan elke geïnteresseerde atleet een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan. Tijdens dit verkennend gesprek wordt er een algemeen profiel van de atleet opgesteld, in functie van dit profiel worden een aantal begeleidingsmogelijkheden aangereikt.

2: TESTING

Aan de hand van een reeks tests proberen wij de physical en mental fundaments van de atleet in kaart te brengen.

 

  • Lichaamsanalyse ( gestalte, gewicht, vetpercentage, morfologie,…)
  • Inspanningstest ( lactaatmeting, aerobe en anaerobe drempel, wattage, trainingszones)
  • Screening ( zwakke punten, mogelijke risicozones worden bepaald door kinesitherapeut)
  • Mental fundament (MPO interview)

3: EVALUATIE TESTING

Het volledige testprofiel wordt samen met de atleet besproken. Wij vinden dat het onze taak is als bewegingswetenschappers om elke (jonge) atleet een waarheidsgetrouw beeld te geven van zijn of haar kunnen. Op basis van de resultaten wordt dan beslist of de atleet in aanmerking komt voor ons begeleidingstraject.

4: TRAININGSBEGELEIDING

Aan de hand van alle verkregen informatie wordt voor de atleet een trainingstraject op maat opgesteld. Afhankelijk van het niveau van begeleiding wordt dit continu opgevolgd en bijgestuurd

Hoe wetenschappelijk is deze aanpak?

We geloven er sterk in dat je pas het beste uit een atleet zijn of haar lichaam han halen als we een wetenschappelijke aanpak doorvoeren van A tot Z. Dit begint al bij de manier waarop we tests afnemen, iedereen een schema uitwerken die op zijn lichaam en capaciteit geschreven is en een opvolging doen waarbij iedere hartslag, iedere wattage, iedere verzuring een verklaring heeft.

Trainen in een wetenschappelijke omgeving zorgt ervoor dat je gestaag kan groeien zonder ‘het buikgevoel’ te volgen. Hierdoor worden de fouten tot het minimum herleidt en kan de atleet zo doeltreffend mogelijk trainen zonder pijnlijke terugvallen. Dit hoort zowel bij absolute top-sporters als bij atleten die een persoonlijke doelstelling op amateurniveau willen bereiken. Tijd en trainingskilometers zijn voor iedereen schaars, hoe doeltreffend, hoe wetenschappelijker, hoe beter. Dat is onze overtuiging.